Новини
Візит міністерки закордонних справ ФРН Анналени Бербок

Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок відвідала Музейний мультимедійний проєкт «Діти…» – мартиролог наймолодших українців, загиблих від широкомасштабної війни з росією.

21 травня Анналена Бербок приїхала в Україну з позаплановим візитом. Вона мала насичений день: відвідала зруйновану російськими ракетами ТЕС у м. Київ, зустрілася з мобільною групою ППО й ушанувала пам’ять загиблих за час широкомасштабного вторгнення хлопчиків та дівчаток.

Приїзд Анналени Бербок до Музею війни збігся з черговим відключенням електроенергії, тож був ризик, що показати мультимедійний проєкт у Нижній брамі не вдасться. Але музейники знайшли вихід – заживили необхідне обладнання за допомогою генератора принаймні на певний час.

Пані Бербок зайшла до експозиційної зали самотою і повністю поринула в атмосферу виставки. З ідеєю, концепцією та елементами проєкту її відтак ознайомили генеральний директор Музею Юрій Савчук та кураторка Ірина Коцаб’юк. Від побаченого й почутого Анналену Бербок переповнювали емоції. Вона подякувала музейній команді за втілення важливих проєктів, які не лише наративно, а й емпатично висвітлюють реалії війни.