Новини
Другий саміт UNITED24 в Музеї війни

Музей війни вже вдруге став місцем проведення саміту UNITED24.

Ми радо приймаємо амбасадорів, партнерів, донорів та друзів UNITED24. Завдяки донорам зі 110 країн за час існування фандрейзингової платформи вдалось акумулювати 650 млн доларів на гуманітарні та військові потреби. Відбудова житлових будинків, освітніх та медичних закладів. Морські й наземні дрони, гуманітарне розмінування, система ситуаційного оповіщення Повітряних сил ЗСУ. Культурна та спортивна дипломатія… Це все – фонд UNITED24.

Відкрив захід ідеолог та засновник проєкту Президент України Володимир Зеленський. Два роки тому стартувала ідея – згуртувати якнайбільше людей із різних країн та континентів. Тоді українці довели, що ми вміємо об’єднуватись і об’єднувати інших – так, як справді потрібно для захисту нашої держави.

Про здобутки й плани говорили на саміті амбасадори, куратори програм та їхні підопічні. Так, Jerry Heil і Alyona Alyona передали зібрані під час туру Євробачення кошти на відбудову Великокостромської гімназії на Дніпропетровщині.

Утілення деяких проєктів гості саміту побачили на власні очі, як-от: морський дрон Sea Baby, наземні роботизовані платформи й усю колекцію архітектурних пам’яток України із деталей LEGO. Вони, до речі, будуть у Музеї до 2 червня.

Ми вдячні команді UNITED24 за те, що Музей війни був удостоєний честі приймати такий важливий для України захід. Вдячні Президенту України Володимирові Зеленському, команді Офісу Президента, всім залученим міністерствам, очільникам ГУР та СБУ, всім амбасадорам, зокрема тим, хто завітав особисто: актору Міші Коллінзу, астронавту Скоттові Келлі, президенту Української асоціації футболу Андрієві Шевченку, футболісту Олександрові Зінченку. Дякуємо спеціальним гостям заходу: режисерам Даріусові Мардеру й Даґові Лайману, продюсерці Василисі Степаненко, історику Сергієві Плохію за мудрі думки та рішучі дії.

Разом наближаємо Перемогу!