Новини
ДАП. Історія мужності, братерства й самопожертви

До Дня вшанування захисників Донецького аеропорту наші музейники провели низку патріотичних освітніх занять: онлайн-урок для учнів Краматорського фахового коледжу технологій та дизайну, тематичний захід та екскурсію у Виставковому центрі Музею для студентів Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", виїзний урок у НВК "Школа I ступеня-гімназія "Потенціал" (м. Київ).

Науковці підготували для школярів та студентів презентації, де розповіли про тих самих «кіборгів», які мужньо захищали ДАП протягом 242 днів. Більшість слайдів були присвячені особистим історіям захисників, адже багато з них не раз ставали героями музейних тематичних виставок, а їхні особисті речі є частиною музейної фондозбірні.

Юнаки та юнки з непідробним захватом ловили кожне слово, переглядали слайди й відео, а опісля мали безліч рефлексій та запитань про події як десятирічної давності, так і сьогодення.

Битва за аеропорт є важливою віхою в історії російсько-української боротьби. Саме ці події показали українцям та всьому світові, що ми незламні й, навіть коли довкруги все зруйновано, міцні!

Ми раді, що завдяки музейним заняттям молодь отримує не лише цінну інформацію, а й справжній заряд віри в наших захисників, країну та – найголовніше – Перемогу!