Новини
Відбулися театралізовані екскурсії «Ніч у Музеї. Друга світова»

У Музеї війни відбулися театралізовані екскурсії «Ніч у Музеї. Друга світова» від Творчого об’єднання «Ніч в Університеті».

Три вечори в наших залах можна було зустріти Тетяну Маркус, Олександра Довженка й навіть офіцерів СС, які намагалися завербувати людей у лави своїх прихильників, а на території комплексу відважні жителі м. Київ готувалися давати відсіч нацистським окупантам. На власні очі ми побачили створення фільму «Україна в огні» й побут тогочасних українських родин, разом із ними проживали складні часи й обирали складні рішення, щоб уціліти.

Усе це – завдяки завзятій молоді, яка з великим інтересом досліджує українську історію і розповідає про неї в інтерактивній формі – проводячи театралізовані екскурсії. Така інтерпретація припала до душі глядачам, адже разом з екскурсоводами стежками окупованого міста крокувало чимало людей.

Сьогодні теми окупації та війни є надзвичайно актуальними й чутливими, і ми вдячні акторам та екскурсоводам «Ночей в Університеті» за інтерес до історії України у Другій світовій війні та за ентузіазм, із яким вони про неї розповідають.

Сподіваємося, це був не останній спільний проєкт Музею війни й Творчого об’єднання «Ніч в Університеті», адже є ще багато аспектів нашої історії, про які ми можемо розповісти разом.

Хай живе вільний Київ!

Хай живе вільна Україна!