Новини
Зранена ікона

За переказами апостол Іван Богослов пішов із земного життя природньою смертю, але у ХХІ ст його настигла російська куля.

Розповідаємо окремі вражаючі історії із циклу #російськоукраїнськавійна #історіївійни #новінадходження.

Цього не мало б статися. Сліди жорстокості на сакральних речах...

Понівечений ворогом храм Св. Димитрія Ростовського в смт Макарів.

Уперше росіяни зайшли в Макарівську громаду на Київщині на четвертий день війни. На початку березня в селищі закріпились українські військові, але згодом окупанти почали обстрілювати його артилерією, ракетами та мінами. 1 квітня громада була повністю звільнена від рашистів. Обсяги руйнувань, за свідченням голови селища, 40 %.

Під ворожий обстріл потрапили святі образи храму. Пошкоджено ікону «Зняття з Хреста».

Це одна з ікон страсного циклу, яка оповідає про зняття тіла Ісуса Христа після страти. Ми бачимо Йосипа Ариматейського, Богородицю з жоною-мироносицею та Івана Богослова у червоній одежі. Саме св. Іван постраждав найбільше: єдиного апостола, який пішов із земного життя своєю смертю, настигла російська куля у ХХІ ст.

У вірян православного обряду нині триває передвеликодній страсний тиждень. Нехай ця зранена ікона стане пересторогою для ворога, але спасінням і надією для нас! Бо Ісуса було жорстоко вбито, але поховано за звичаєм, а потім Христос Воскрес!