Новини
«Батьківщина-мати» в кольорах прапора США

Підсвічування скульптури «Батьківщина-мати» в кольорах прапора України стало традицією Музею ще від 2014 р. Навіть у найскладніші для країни часи – напередодні широкомасштабного вторгнення та з його початком – монумент тричі ставав синьо-жовтим. 4 лютого 2022 р. – як символ стійкості українців перед загрозою; 8 травня – до Дня пам’яті та примирення; 24 серпня – до Дня Незалежності України.

4 липня «Батьківщина-мати» вперше засвітилася барвами прапора іноземної держави – Сполучених Штатів Америки. Це було зроблено з нагоди їхнього національного свята – Дня Незалежності. У такий спосіб ми висловили пошану і вдячність народові, який став для України потужною підтримкою в найтемніший час.

Вітаємо весь американський народ та особисто Надзвичайного і Повноважного Посла Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк – справжнього друга нашого Музею. Прикметно, що в цей святковий день вона завітала до нас і стала учасницею відкриття експозиції, присвяченої партнерству двох держав.

Про подробиці виставкового проєкту ми розповімо згодом, а зараз пропонуємо побачити на фото як відбувалася наймасштабніша візуалізація американського прапора в Україні.