Новини
Показ вистави «Отvетка@ua»

У Музеї війни відбувся показ театральної вистави, присвяченої видатному оперному співаку та захиснику України Василю Сліпаку.

Вистава «Отvетка@ua» — це, за визначенням самої авторки Неди Нежданої, монобомба, яка через призму болю та втрат розкриває глибокі особисті рефлексії головної героїні на події, що відбуваються навколо неї. Моновистава дає змогу глядачам відчути і зрозуміти ті емоції, які переживають тисячі українців під час війни.

Монологи у виконанні Ольги Чернявської вразили глядачів емоційною напругою. А гра світла та тіні посилили ефект від неперевершеної гри актриси. Завдяки своїй майстерності вона передала усю гаму емоцій – від розпачу до надії, від болю до любові.

Чоловік пані Ольги, заслужений артист України, Богдан Чернявський зміг вирватися на декілька днів, щоб долучитися до заходу. Нині він служить у лавах сил оборони та виконує бойові завдання на Харківському напрямку. Богдан зізнався, що востаннє свою дружину на сцені бачив понад два роки тому, адже весь цей час перебував на службі у війську.

Після завершення вистави глядачі мали можливість поспілкуватися з актрисою і авторкою пʼєси, висловити свої враження та подяку за створення такої актуальної та направду видатної роботи.

До речі, цей самий день став першим у зйомках документального фільму про митців, які боронять свою країну зі зброєю в руках. Тому всі присутні на виставі долучилися і до кінотрадиції — розбивання тарілки «на щастя». А зробили цей жест у символічному місці — підніжжі скульптури «Батьківщина-мати».

Ми вдячні всій команді «Отvетка@ua» за показ цієї вражаючої вистави на сцені Музею війни та сподіваємося на нові зустрічі!