Новини
Делегація на чолі з прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром у Музеї

До Національного музею історії України у Другій світовій війні завітала делегація на чолі з Прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром, який перебував у нашій країні з офіційним візитом.

Високих гостей зустрів генеральний директор Музею Юрій Савчук. Він розповів пану Прем’єр-міністрові про роботу інституції в період повномасштабної російсько-української війни. Делегація оглянула домінантний об’єкт Меморіального комплексу – монумент «Батьківщина-мати», на щиті якого до Дня Незалежності радянський герб буде замінено українським державним символом – Тризубом.

Опісля гості ознайомилися з виставкою «Україна – розп’яття», побачили трагічні реалії нинішньої війни, висвітлені мовою автентичних артефактів із визволених територій України.

На завершення візиту пан Прем’єр-міністр відвідав мультимедійний Мартиролог у фортечній брамі XVIII ст., де вшанував пам’ять дітей України, чиї життя обірвало широкомасштабне російське вторгнення.

Наприкінці екскурсії музейний колектив презентував Лео Варадкару сувенір на згадку про його перший візит до Музею. Подарунком стала чашка зі знаковим для нашого народу написом «За волю України».

Щиро дякуємо високим гостям за солідарність із народом України у цей вирішальний момент боротьби проти російської агресії та за виявлену увагу до роботи Музею.