Новини
Удруге відгримів музейний музичний фестиваль «Сурма»

1 жовтня в Музеї війни відбулася головна музична подія – щорічний Фестиваль воєнної музики «Сурма». Уже вдруге він проходив під монументом «Батьківщина-мати». Цього року його гаслом стали слова «Пісня як зброя». Зі сцени звучали пісні національного спротиву – від Української революції 1917–1921 рр. до російсько-української війни, – підтверджуючи, що музика здатна об’єднувати і в радості, і в боротьбі.

Генеральний директор Музею війни Юрій Савчук і заступник міністра культури та стратегічних комунікацій України Тарас Шевченко відкрили вечір короткими, але влучними промовами, привітавши присутніх і всіх захисників та захисниць України зі святом. Першим виступив Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних сил України. Колектив виконав марш ОУН «Чуєш, сурми грають», а також пісню, що стала неофіційним гімном російсько-української війни й прославилась на весь світ, – «Ой у лузі червона калина».

У фестивалі взяли участь зіркові гурти й виконавці: Тарас Компаніченко та гурт «Хорея Козацька», Світлана Тарабарова, KHAYAT, гурт «Крихітка», Orchestra 59, «Мюслі UA», PROBASS ∆ HARDI, Alena Omargalieva, Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних сил України, Марта Адамчук та Віра Кекелія.

Подія була приурочена до Дня захисників і захисниць України, а музиканти співали для військових, які на лінії фронту і в тилу трудяться задля нашої перемоги над ворогом.

Головний медіапартнер проєкту «Суспільне Культура» проводив зйомку фестивалю, тож зовсім скоро всі охочі зможуть переглянути концерт на своїх телеекранах або YouTube-сторінці «Суспільного».

Партнери фестивалю: «Суспільне Культура», «Культурний Десант», «Остання Барикада», Alight, PROFI, Screen Pro, «Моршинська».

До зустрічі наступного року на Фестивалі воєнної музики «Сурма»!