Новини
Відкриття виставки «ArtArmor Діти UA»

У Музеї війни відбулося відкриття виставки дитячих малюнків та бронеплит, перетворених юними митцями на артоб’єкти «ArtArmor Діти UA».

«ArtArmor Діти UA» – це мистецький конкурс від благодійного проєкту «ArtArmor». Його метою є залучення дітей до підтримки України та ЗСУ за допомогою мистецтва. У межах цієї ініціативи хлопчики та дівчатка мали придумати й утілити в життя мистецькі твори на тему «Героям слава». Участь узяли понад 150 осіб із 17 областей України. Журі обрало 10 переможців – три треті місця, три другі, три перші та гран-прі.

Опісля нагороджені відтворили свої конкурсні роботи на бронеплитах, які вже побували на фронті й урятували життя нашим захисникам. Броня перетворилася на артоб’єкти, які засновники проєкту використовують на українських та міжнародних виставках, благодійних аукціонах тощо. Виручені кошти від продажів ідуть на закупівлю нових бронеплит, які відразу відправляють військовим.

На урочистому відкритті виставки в Нижній брамі на території Музею вступне слово виголосив засновник благодійної ініціативи «ArtArmor» Олександр Ковальчук. Він подякував усім учасникам конкурсу та партнерам, завдяки яким проєкт розвивається і знаходить нові форми для втілення своєї високої мети – зберегти якомога більше життів наших захисників.

До слова був запрошений почесний гість виставки – виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він висловив своє захоплення неймовірними роботами юних митців, а також відмітив невтомну роботу Музею, який уже вкотре виступає партнером проєкту «ArtArmor» і створює свої власні масштабні проєкти, такі як «Знак на щиті».

Також до слова був запрошений Федір Веніславський – член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у Верховній Раді. Він подякував усім засновникам благодійної організації «ArtArmor» та організаторам дитячого конкурсу. А ще запевнив, що всі бронежилети, придбані завдяки проєкту, будуть розподілені між військовими структурами, які захищають і відвойовують території нашої країни.

Генеральний директор Музею війни Юрій Савчук розповів гостям виставки про локацію, де представлено роботи. Нижня брама – пам’ятка архітектури, яка понад 100 років була закрита для відвідувачів. Після широкомасштабного вторгнення російських військ і закриття головної експозиції Музею колективу довелося шукати нові можливості для втілення своїх та партнерських проєктів. Перша виставка в межах ініціативи «ArtArmor» також була представлена у просторі Нижньої брами торік.

Наприкінці урочистої частини відкриття організатори вручили цінні подарунки переможцям конкурсу. Особливим сюрпризом стали оригінальні браслети від бренду ювелірних подарунків Love You. Арткоманда бренду створила гравіювання з малюнками переможців на символічних браслетах із жовто-блакитними стрічками, які стануть символом особистої звитяги для юних талантів.

Виставку найкращих робіт конкурсу можна оглянути до 25 вересня в Нижній брамі на території Музею війни.