Новини
Відкриття Пластового року

У суботу 16 вересня територію Музею війни заповнили дітлахи в одностроях. Тут відбувалося відкриття чергового Пластового року.

Після активного таборового літа пластуни зібралися для спілкування й відзначення юних вихованців та дорослих волонтерів своєї давньої скаутської організації.

«Пласт» був створений у 1911 р. педагогом Олександром Тисовським, майбутнім полковником Січових стрільців Іваном Чмолою та Петром Франком (сином Івана Франка). Його члени стали відтак міцним осердям усіх військових організацій, які боролися за незалежність України. Імена пластунів Василя Кука, Романа Шухевича, Степана Бандери назавжди на скрижалях історії становлення вільної України. Крізь десятиліття еміграції та заборони «Пласт» проніс міцні таборові традиції та патріотичний дух. Як свого часу пластуни активно ставали до лав Січових стрільців, так і з початком російсько-української війни вони йдуть до Збройних сил України.

Ми пишаємося, що для такої важливої церемонії було обрано саме наш Музей. Це знак того, що наш шлях переозначення – з демонтажем радянських елементів пропаганди, висвітленням в експозиціях та виставках сучасної історії України та історій її Захисників – належно сприйнятий суспільством.

Малі й дорослі пластуни із захватом розглядали музейні виставки, а військовослужбовці ЗСУ, колишні вихованці «Пласту», ділилися думками й досвідом. А ще разом вони розгадували квест, частину завдань для якої готувала Патрульна поліція України.

Майбутнє України у надійних руках!