Новини
Вітаємо нового керівника
/

Відповідно до Закону України «Про культуру» Міністерство культури та інформаційної політики України провело конкурс на посаду генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс.

Рішенням конкурсної комісії переможцем визнано Юрія Савчука. Сьогодні заступниця з питань європейської інтеграції міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва представила нового генерального директора музейному колективу.

Команда Музею щиро вітає Юрія Костянтиновича з призначенням! Хай у всіх починаннях Вас супроводжують успіх, розуміння й підтримка колег та партнерів, а відповідальна державна робота приносить задоволення і творчі здобутки.

На засіданні було представлено програму розвитку закладу на один та п’ять років із зазначеними стратегічними пріоритетами, цілями, завданнями й діями. Відтепер ми разом ітимемо до мети, виконуючи поставлені завдання й продовжуючи роботу з непростою темою Другої світової війни.

Юрій Савчук – фахівець у галузі спеціальних історичних дисциплін, зокрема геральдики та вексилології. Кандидат історичних наук. Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ст. З нашим Музеєм його єднає плідна співпраця. У 2021 р. ми спільно втілили й успішно презентували українсько-американський виставковий проєкт «За волю України!».