Новини
141 онлайн-урок

«Учні 9–11 класів Ковчинського ЗЗСО відвідали онлайн-екскурсію “Друга світова війна. Від трагедії до пам’яті”, проведену Національним музеєм історії України у Другій світовій війні. Ми дуже вдячні організаторам за цікаву й повчальну мандрівку воєнним минулим України»!

Таких відгуків ми отримуємо десятки, адже днями завершився осінньо-зимовий етап музейного онлайн-проєкту для школярів «Друга світова війна. Від трагедії до пам’яті».

Отже: 5 тижнів, 85 онлайн-уроків, 68 навчальних закладів із 21 регіону України, 2300 учасників. А головне – схвальні відгуки вчителів та учнів на цікаві уроки, які проводили науковці Музею: Дмитро Гайнетдінов, Алла Грушецька, Ганна Тарасенко, Олександр Очеретяний, Олена Денисенко та ін.

Мережеві відеоуроки, які мали допомогти молоді подолати труднощі карантину, викликали великий в неї інтерес і відкрили широкі пізнавальні можливості для учасників із різних куточків України. Учні вивчали український «рахунок» найбільшої війни в історії та знайомилися з унікальними артефактами, що зберігаються в Музеї.

Загалом упродовж восьми тижнів роботи проєкту в квітні – травні та листопаді – грудні 2021 р. проведено 141 заняття. У ньому взяли участь майже 4 тис. юних українців. Увесь цей час ми, команда Музею, були поруч – у столичних гімназіях та сільських школах, у великих лекторіях та маленьких класах, на великих екранах та дисплеях смартфонів. Глибоко вдячні всім педагогам та учням, які долучилися.

Запрошуємо школярів на зустрічі офлайн – в експозиціях та на виставках Музею!