Новини
«Маніфест незламності Казначейства України»

Музейний звичайний робочий день виявився дуже емоційним!

Державна казначейська служба України провела у стінах Музею незвичайний захід – «Маніфест незламності Казначейства України».

Вітальне слово організатори та почесний гість заходу – Перший заступник Міністра фінансів України Денис Улютін, виголосили у музейному експозиційному просторі, де представлено виставку «Наша скарбниця», присвячену  загальнонаціональним соціальним ініціативам та благодійним акціям, що були ініційовані й утілені Державною казначейською службою України. 

Вперше у музеї зібрані та представлені у єдиній колекції унікальні речі, що були створені у рамках загальнонаціональних акцій Держказначейства. На виставці представлений найдовший Державний Прапор України – 1 км 59 м 95 см, який був розгорнутий за ініціативи голови Державної казначейської служби Тетяни Слюз на День Соборності 2018 року під час Всеукраїнської акції «Об`єднаймо Україну» .

Частина експозиції демонструє незламність та відданість казначеїв своїй роботі в умовах війни. Представлений прапор з Алчевська Луганської області у 2014 вдалося вивезти вже з окупованого міста через лінію фронту Валентині Дмитрівні Кураєвій, екс-керівниці УДКСУ міста. А фрагмент ракети у 2023 році перетворили на оберіг з янголом.

Тетяна Слюз під час промови привітала своїх колег, які приїхали на захід з різних куточків України. Вона також подякувала генеральному директору Музею Юрію Савчуку за всебічну підтримку та допомогу у формуванні виставки й проведенні заходу для казначейської спільноти.

Очільник Музею під час виступу відмітив, що робота казначейства здається непомітною для звичайної людини, але лише до того моменту, допоки служба не припинить працювати. Він зазначив, що жодного дня з 24.02.2022 Казначейство не зупиняло своєї роботи. Тому для нас за честь висвітлити соціальні ініціативи служби та розповісти про велику казначейську родину.

Сам захід «Маніфест незламності Казначейства України» проходив у актовій залі Музею.  Казначеї з усієї країни представили відеокліпи власного виробництва, в яких розкрили колорит та історію кожного регіону, а очільники регіональних відділів Держказначейства у відеоформаті звернулися до своїх колег зі словами підтримки.

Та найбільше вразили записи свідчень тих казначеїв, які пережили жахи оточення, окупації, полону та тортур від рук російських окупантів. Жоден територіальний орган не зрадив свого обовʼязку державного службовця, всі члени великої  казначейської родини гідно тримались та працювали, допоки це було можливо.

Наприкінці заходу генеральний директор Юрій Савчук вручив голові Державної казначейської служби Тетяні Слюз пам’ятний значок із зображенням монументу «Батьківщина-мати».

А ми рухаємося далі і в спільному напрямку – вперед до Перемоги!