Новини
Брифінг начальника Служби військового капеланства

До річниці створення Служби військового капеланства у Музеї війни відбулися декілька подій – брифінг начальника Служби військового капеланства ЗСУ Олексія Терещука та відкриття музейної виставки, присвяченої капеланам «З молитвою за військо».

Захід розпочався зі звіту Олексія Терещука про розвиток капеланства у складі ЗСУ.

Генеральний директор Музею війни Юрій Савчук у вітальному слові зазначив, наскільки важливо, що саме наша музейна локація була обрана місцем для проведення брифінгу: «Музейники та капелани мають схожу місію, адже наша робота стосується духовного світу людини». Очільник Музею також запросив гостей після закінчення заходу на кураторську екскурсію виставкою «З молитвою за військо», яку провела Ірина Коцаб’юк.

Заступник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного генерал-полковник Микола Балан підкреслив особливе значення духовного супроводу наших захисників під час їх перебування на передовій лінії зіткнення. Також він вручив військовим капеланам державні нагороди.

Справжнім сюрпризом став подарунок, переданий Музею від імені головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного – старовинна ікона. Відтепер цінний артефакт стане частиною музейної колекції.

Офіційна частина заходу завершилася хвилиною мовчання у пам’ять про капеланів, які загинули під час перебування у зоні бойових дій, та молитвою за Україну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

З Богом у серці та молитвою на вустах наші гості уже скоро повернуться до своїх побратимів на фронті. А Музей продовжить свою місію – розповідати про рятівників душ – українських військових капеланів.