Новини
Херсон."Русскій мір". 9 днів. Vідспівування

Музей війни презентував виставку демонтованих у м. Херсон зразків російської пропаганди «Херсон."Русскій мір". 9 днів. Vідспівування». Величезні вуличні банери з деокупованого обласного центру зібрав під час експедиції і щойно привіз до столиці генеральний директор Музею, куратор проєкту Юрій Савчук.

Це найсвіжіші артефакти російсько-української війни, гучні свідчення окупації, що вже стали музейними експонатами!

Виставку презентовано біля підніжжя скульптури «Батьківщина-мати», під найбільшим Державним Прапором України на пагорбах Меморіалу. Символічна кількість об’єктів – 11. Саме 11.11.22 р. було визволено м. Херсон. Символічно відкриття проєкту відбулося саме на дев’ятий день краху й поховання рашистського панування у захопленому Херсоні. Червоні радянські зірки ніби останні цвяхи у домовині ворожої окупації й надгробні символи дерусифікації та деактивації «русского міра».

Це розповідь про російську пропаганду та її особливості в м. Херсон, про цінності «русского міра», його концепції та ідеологічні спрямування. Це свідчення боротьби українців із кремлівською агітацією.

Виставка висвітлює брехливість постулатів російської пропаганди, її ворожість українству, маніпуляції з історією, псевдонаративи рф щодо Другої світової війни, радянщину, новітню демагогію та політичне ошуканство – сутність яскраво ілюстрованого російського стритарту.

Партнер проекту –  Херсонське міське комунальне підприємство «Гарантія». Директор Ігор Шоркін й головний інженер Єгор Гольц, а також  працівники організації  Анатолій, Денис та Іван доклали усіх можливих зусиль, щоб це стало можливим.

Першими відвідувачами виставки були Генеральний директор Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України Павло Білаш, очільник Польського Інституту у Києві Роберт Чижевський, генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, військовослужбовці, музейники, представників медіа та всі охочі.

Звільнені з-під облуди «русского міра» й тимчасової завіси, на вулицях Херсона знову засяяли наші правдиві гасла «Херсон – це Україна!», «Україна – це Європа!».

Херсон зараз холодний, зневоднений, виснажений, замінований, але ВІЛЬНИЙ!

Прийдіть на територію Меморіалу й побачите наживо усю «велич» російського пропагандистського абсурду.

Проєкт реалізовано за сприяння:

  • Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки
  • Генеральний штаб Збройних Сил України
  • Міністерство культури та інформаційної політики України
  • Державна служба України з надзвичайних ситуацій
  • Херсонська міська військова адміністрація

Всебічна підтримка і допомога:

  • Мар’яна Безугла – заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки
  • Владислав Клочков – бригадний генерал, Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України
  • Максим Грицаєнко – генерал-майор служби цивільного захисту України, перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій
  • Костянтин Козак – начальник 1-ої Державної пожежної рятувальної частини ГУ ДСНС України в Херсонській області
  • Інна Поперечнюк – заступниця начальника Херсонської міської військової адміністрації
  • Галина та Тетяна із родини Стельмахів – мешканці Херсона