Анонси
Життя як боротьба. Пам’яті Олексія Титаренка

Олексій Титаренко — український військовослужбовець, учасник російсько-української війни, лейтенант (посмертно) 109 ОБрТрО Збройних сил України, викладач, автор понад 50 наукових публікацій, Головний консультант Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України.

Для Олексія війна почалася у 2014 р. Він брав участь в антитерористичній операції на Сході України — служив у Черкаському автомобільному батальйоні. Був демобілізований у 2015 р.

У мирному житті викладав на кафедрі політичної аналітики та прогнозування Національної академії державного управління при Президентові України, а згодом п’ять років Олексій Титаренко працював Головним консультантом Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України.

Вірний своїм принципам, встав на захист України 26 лютого 2022 року. Служив командиром інженерно-саперного відділення, потім — заступником командира роти з озброєння інженерної роти управління Донецької окремої бригади Сил ТрО. Добре знався на мінно-вибуховій справі. Закінчив кілька ступенів підготовки саперів, включно з курсами за стандартом НАТО за кордоном.

Під час повернення до місця тимчасової дислокації підрозділу у с. Суха Балка Бахмутського району Донецької області зазнав мінно-вибухової травми, несумісної з життям. Похований у м. Києві на Алеї слави Лук’янівського цвинтаря.

Указом Президента України від 25 липня 2023 року № 445/2023 Олексій Титаренко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На заході будуть присутні рідні, близькі, колеги та побратими Олексія Титаренка.

Запрошуємо вшанувати пам’ять полеглого захисника на заході, що відбудеться в Музеї війни

в просторі виставки «Україна-розп’яття»

28 липня 2024 р. о 10:00.